Hjemmelavet uro til børneværelset

Sværhedsgrad 1 / 3

Tid: 35 minutter

Hjemmelavet uro i genbrugsmaterialerVil du gerne lave en hjemmelavet uro til børnene? Og mangler du generelt noget pænt og dekorativt til børneværelset? Så er denne hjemmelavet uro ideel til dig. Uroen er supernem at lave, og så er den lavet ud af genbrugsmaterialer.

Mangler du fine malerier? Så se et godt tip lige her til, hvordan børnene nemt og sjovt kan lave dekorative malerier.

Det skal du bruge:

 • Gamle magasiner/tilbudsaviser (gerne i lidt kraftigere papir)
 • Hvid eller lys sytråd
 • Snor (vi brugte en garnrest)
 • Saks (eller udstanser)
 • Tynd nål
 • Uroring (er set i Panduro og Søstrene Grene)

Tip: har du ikke en uroring, så kan du være kreativ og bruge to små grene. Dan et kryds med grene og hæng snorene med cirklerne ned fra grenene. En i hver ende og en i midten.

Sådan laver du en hjemmelavet uro:

 1. Klip 25 cirkler ud af magasiner og tilbudsaviser. Vi brugte en udstanser, men man kan også sagtens bruge en saks.
 2. Prik forsigtigt med en nål et lille hul i toppen og et i bunden på cirklerne. Hullerne skal være diagonalt overfor hinanden – det bliver pænest, når de hænger på snoren.
 3. Tråd nålen med sytråd.
 4. Træk cirklerne på nålen. Du går igennem et hul og ud af det andet, herefter trækker du næste cirkel på. Der skal være 5 cirkler på hver snor
 5. Når du er færdig med at trække cirklerne på snoren, bindes der en dobbeltknude i den ene ende, så cirklerne ikke ryger af snoren.
 6. Når snorerne er færdige bindes de fast på uroringen.
 7. Når alle snorene er bundet fast til uroringen, kan cirklerne justeres på de enkelte snorer. Så kan man lave det så symmetrisk som muligt eller justere, så de hænger forskelligt på snorene.

Man kan designe uroen præcis, som man ønsker. Måske skal snorene være forskellige længder eller på nogle skal der ‘kun’ være 3 cirkler. Det er helt op til en selv, hvordan ens uro skal se ud.

Uanset, så synes vi i hvert fald selv, at ideen er mega god, og så elsker vi, at det er en billig DIY som er lavet med magasiner, som man formentlig ellers ville havde smidt ud.

Hjemmelavet uro

Husk at følg os på Facebook og Instagram, hvor vi deler hver gang, at vi poster nye kreative genbrugsidéer. Laver du vores genbrugsidé? Så vil vi så gerne følge med i jeres udformning. #kreafuld eller @kreafuld  på jeres billeder på Instagram – vi glæder os til at se din kreative udformning!

Din kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.*

one × 2 =