Hjemmelavet snemand

Sværhedsgrad 1 / 3

Tid: 20 minutter + lidt tørretid

Hjemmelavet snemand

Vi har lavet en snemand ud af en lille urtepotteskjuler, som vi havde stående. Man kan nemlig ikke have jul, uden at lave en snemand, hvis du spørger os. Da vi ikke er garanteret, at der kommer rigtig sne, tænkte vi derfor, at vi måtte tænke kreativt ift., hvordan vi så kunne lave en snemand. Vi elsker jul, hygge, tiden med familien, og så er julen også kreationernes mekka. Mange børnefamilier sætter sig ekstra meget sammen i juletiden for at lave kreative projekter til eksempelvis julegaver eller blot for at være sammen.  

Denne idé er også et perfekt projekt, som I kan lave sammen. Det er også en idé, som uden tvivl vil glæde modtageren, hvis den ligger under juletræet og kan pynte i hjemmet til næste jul. 

Det, eneste projektet kræver, er lidt tålmodighed, mens man venter på malingen tørrer. Men mens I venter på malingen tørrer, kan I finde inspiration til at lave andre julegaver. I kan male med sytråd eller lave engle. Vi har masser af ideer, som I kan give jer i kast med. 

Det skal du bruge: 

 • Urtepotte – Sådan en ligesom dem her. Vores urtepotte måler 8 cm i diameteren på det bredeste sted.
 • Pensel 
 • Sok (vi brugte en, hvor makkeren var forsvundet i vask)
 • Garn  
 • Saks 
 • Hvid maling
 • Sort touch/sort maling 
 • Orange touch / Orange maling 

Sådan laver du en snemand ud af en urtepotte: 

 1. Rens urtepotten. 
 2. Mal urtepotten hvid (det kræver nok flere lag). 
 3. Lad urtepotten tørre 
 4. Klip toppen af en strømpe (se billede nedenfor)  
 5. Træk strømpen nedover urtepottens top 
 6. Klip et stykke garn/snor og bind rundt om toppen af sokken (se billede nedenfor) 
 7. Mal/tegn ansigt på jeres snemand. 

Tip: I kan også bruge samme fremgangsmetode til at lave nisser af urtepotter, så skal I blot bruge en rød sok til nissehue og lade være med at male urtepotten hvid.

Du kan vælge at lave din snemand uden en hue, men vi synes klart den er sødest med. Du kan se neden for, hvordan resultatet er både med og uden en hue.

Hjemmelavet snemand

Husk at følg os på Facebook og Instagram, hvor vi deler hver gang, at vi poster nye kreative genbrugsidéer. Laver du vores genbrugsidé? Så vil vi så gerne følge med i jeres udformning. #kreafuld eller @kreafuld  på jeres billeder på Instagram – vi glæder os til at se din kreative udformning!

Din kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.*

6 + 14 =