Gør-det-selv mini bordfodbold

Sværhedsgrad 2 / 3

Tid: 45 minutter + eventuel tørretid

gør-det-selv mini bordfodbold

Elsker dine børn at spille bordfodbold? Hvad så med at lave et mini DIY bordfodbold til dem. Det er oplagt til, når vejret svigter uden for, men fodboldlysten stadig er stor. Vi har testet det herhjemme, og vi garanterer, at det er sjovt – ja faktisk også for de voksne.

Dette gør-det-selv projekt kræver hjælp fra en voksen, da der skal bruges enten saks eller hobbykniv til at lave mål og huller til spillerne. Det er et DIY-projekt, som du sagtens kan lave med dine børn, mens du skærer ud til mål, kan børnene farvelægge spillerne og bordfodboldbanen.

Det skal du bruge: 

 • Papstykke
 • Skotøjsæske 
 • Træpinde (vi brugte træ-grillspyd)
 • Tape
 • Farveblyanter eller maling
 • Saks/hobbykniv (OBS! Vi anbefaler, at en voksen hjælper til)
 • Eventuel limpistol (OBS! Vi anbefaler, at en voksen hjælper til)

Sådan bygger du dit mini-bordfodbold: 

 1. OBS vi anbefaler, at dette step udføres af en voksen! Klip/skær et hul der skal fungere som mål midt i hver ende af skotøjsæsken (den korte side). Vores mål målte cirka 7 cm i bredden og 5 cm i højden, og selve skotøjsæsken målte 28 cm x 19 cm x 10 cm.
 2. OBS vi anbefaler, at dette step udføres af en voksen! Lav 8 huller i hver side af kassen øverst oppe. Vi lavede hullerne med en saks. Hullerne skal helst være lige overfor hinanden.
 3. Lad børnene dekorere selve skotøjsæsken både indvendigt og udvendigt. Tegn målområde osv. – det er lige prikken over i’et.
 4. Klip et stykke tape, som er cirka 15-20 cm langt.
 5. Læg træpindens ene ende 1 cm ind på tapen (cirka halvdelen af tapens længde). Vikl så tapen rundt om træpindens ene ende. Når du har viklet færdigt, så klip det overskydende tape af, så stritter ud over pinden. Lim eventuelt med en limpistol, så tapen fastholdes ekstra godt.
 6. Put træpindene gennem hullerne således, at pindene går tværs skotøjsæsken, og så tapedelen fungerer, som en stopklods.  
 7. Klip seks papstykker, som kan fungere som spillere. Børnene kan eventuelt farvelægge dem i deres yndlings farve eller tegne deres yndlings fodboldholds logo på spillerne. Børnene kan også tegne deres ynglingsdyr. Mulighederne er mange for at gøre hvert hold helt unikt.
 8. Sæt papstykkerne fast på træpindene med tape. Sørg for at papstykkerne sidder nogenlunde ens på begge hold.
 9. Og bum… Så er der klar til kamp! 

Bold-tip: Hvis du ikke har en bold, som kan bruges, kan du eventuelt bruge et mælkelåg eller lave en kugle af sølvpapir.  

gør-det-selv bordfodbold

Husk at følg os på Facebook og Instagram, hvor vi deler hver gang, at vi poster nye kreative genbrugsidéer. Laver du vores genbrugsidé? Så vil vi så gerne følge med i jeres udformning. #kreafuld eller @kreafuld  på jeres billeder på Instagram – vi glæder os til at se din kreative udformning! 

Din kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.*

twenty − 15 =


Warning: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/self/media/recent?access_token=8388497820.1677ed0.51115afb09e24680abf063362fed94b4&count=10): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /nas/content/live/kreafulddk/wp-content/themes/onlineplus-site/modules/instafeed.php on line 69

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nas/content/live/kreafulddk/wp-content/themes/onlineplus-site/modules/instafeed.php on line 71