DIY luftballon

Sværhedsgrad 1 / 3

Tid: 25 minutter inkl. tørretid

DIY luftballon

Vi har haft gang i at omdanne vores gamle ugeblade, tilbudaviser og magasiner til en gør-det-selv luftballon. Vi ved, at mange enten gemmer bladene til, men aldrig får dem brugt eller blot smider dem direkte i skraldespanden. Vi har derfor udtænkt et nemt og hyggeligt DIY-projekt, som du kan omdanne dine gamle blade til. På den måde får bladene et nyt liv.

Vi genbrugte til vores DIY to gamle reklamekataloger, som vi havde haft liggende længe, og som ikke længere var aktuelle. Derudover genbrugte vi også en toiletrulle.

Vi forestiller os, at man sagtens kunne lave flere luftballoner, som man kan bruge som dekoration til børneværelset. Måske de skal være i forskellige størrelser? Vi anbefaler, at man hænger dem i forskellige højder. Det giver en fin effekt.

Har du flere toiletruller liggende og mangler et projekt? Så se her.

Det skal du bruge:
 • Magasiner eller tilbudsaviser
 • Lim
 • Saks
 • Snor (vi brugte en garnrest)
 • Toiletrulle
Sådan laver du din egen luftballon:
 1. Riv forsigtigt nogle pæne sider i magasiner eller tilbudsaviser ud, som du vil bruge til din luftballon. Vi prøvede at gå efter nogle sider med lidt tekst, men det ser faktisk også meget fint ud, når der er tekst på. Du skal bruge 4-5 sider i alt til denne luftballon.
 2. Bøj siderne midt over (på den lange led). Klip så den ønskede størrelse ud på luftballonen. Du klipper halvdelen af luftballonen ud ved at klippe der, hvor papiret er foldet. På den måde bliver luftballonen mere symmetrisk.
 3. Lim luftballonens sider sammen. Du limer luftballonens sider sammen ved at lime to halvdele fra forskellige sider sammen. En side til luftballonen kommer dermed til at være limet sammen med to forskellige sider.
 4. Klip en toiletrulle midt over. Den skal fungere som selve bunden.
 5. Klip 3 små huller øverst i toiletrullen.
 6. Klip 3 snorer, som hver bliver bundet fast ved hulet. Vi bandt vores knuder indvendigt i toiletrullen.
 7. Saml de 3 snorer længere oppe og bind en knude.
 8. Lim snorene fast til luftballonen.
 9. Så er luftballonen klar til at blive hængt op på børneværelset!

gør-det-selv luftballon

Husk at følg os på Facebook og Instagram, hvor vi deler hver gang, at vi poster nye kreative genbrugsidéer. Laver du vores genbrugsidé? Så vil vi så gerne følge med i jeres udformning. #kreafuld eller @kreafuld  på jeres billeder på Instagram – vi glæder os til at se din kreative udformning!

Din kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.*

five − 4 =